Trei echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au intervenit timp de aproximativ 17 ore pentru lichidarea unui incendiu de paie, care se manifesta violent la nivelul unei ferme

ISU pompieriBULETIN INFORMATIV

Pompierii au acţionat la un incendiu izbucnit la o fermă aflată pe DN 3

Trei echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au intervenit timp de aproximativ 17 ore pentru lichidarea unui incendiu de paie, care se manifesta violent la nivelul unei ferme

În data de 24.06.2015, ora 19.03, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe DN 3, în apropierea podului (prin care se face trecerea peste canalul siderurgic), pentru stingerea unui incendiu de plante furajere izbucnit în perimetrul unei ferme agricole, proprietate privată, aparținând unei societăți de profil..
La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă la nivelul baloţilor de lucernă (aproximativ 500 de baloţi), existând risc de propagare arderii la alte şure de paie, la saivanele de animale şi la locuinţa proprietarului.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza depozitării necorespunzătoare a plantelor furajere, în condiţii de umiditate crescută fiind posibilă auto-aprinderea furajelor.
Trei echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o motopompă, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 17 ore.
În urma incendiului au ars aproximativ 300 baloţi mari de lucernă, fiind afectat şi un saivan de animale, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 45000 de lei.
Pompierii militari au intervenit eficient, au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 700.000 de lei.

Pompierii călărăşeni au intervenit la Parcul Florilor din municipiu pentru a descarcera piciorul unui copil în vârstă de 10 ani, rămas blocat între scândurile unui tobogan

În data de 25.06.2015, ora 17.33, un echipaj de descarcerare din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost solicitat, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza municipiului, pe strada Prelungirea Bucureşti, la Parcul Florilor, pentru descarcerarea, preluarea şi acordarea primului ajutor în cazul unui băieţel, Mario M., în vârstă de 10 ani, care în timp ce se juca şi-a prins membrul inferior stâng între scândurile unui tobogan, acesta rămânând blocat.
La sosirea echipajului echipajului de descarcerare, băieţelul era conştient şi panicat fără a acuza dureri majore.

Pompierii militari încadrați pe autospeciala de descarcerare au intervenit prompt, au folosit echipamentele din dotare, au îndepărtat una dintre scândurile care blocau piciorul copilului, eliberându-l pe acesta.
Băieţelul în vârstă de 10 ani a rămas la locul intervenţiei nefiind necesară acordarea primului ajutor şi transportarea către o unitate spitalicească.
Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 0723208850

Error