Plase de pescuit în lungime de aproximativ 310 m, confiscate de poliţiştii de frontieră călărăşeni

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – Sectorul Poliţiei de Frontieră Olteniţa au depistat doi cetăţeni români care pescuiau pe canalul Scoiceni, în zona localităţii Chiselet, judeţul Călăraşi,  folosind plase interzise de lege.

 

          La data de 06.11.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa au depistat, pe canalul Scoiceni, doi bărbaţi cu vârsta de 22, respectiv 29 de ani, domiciliaţi pe raza Judeţului Călăraşi, care desfăşurau activităţi specifice de pescuit comercial, dintr-o barcă pneumatică, folosind mai multe plase.

          În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbaţii nu deţineau autorizaţie pentru pescuit comercial şi foloseau 5 plase de pescuit de tip monofilament, trifilare şi din aţă, în lungime totală de aproximativ 310 m, interzise de lege.

Barca pneumatică, în valoare de aproximativ 2.000 lei, precum şi  plasele, în valoare de aproximativ 1.385 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit” ,  ”comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” şi „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute de art. 64, lit. a, i şi k din O.U.G. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.

Error