PublicitateSocial

“Pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii”, acesta este sfatul secretarului de stat din Ministerul Educatiei pentru elevele din invatamantul preuniversitar.

materii-noi-2015_5495Vi se pare aberant? Trebuie sa mai stiti ca Vasile Salaru, secretar de stat in Ministerul Educatiei, si-a propus sa introduca mai multe cursuri noi pentru elevele din invatamantul preuniversitar, care sa le invete cum sa se poarta pentru a iesi in evidenta si a fi pe placul celor din jur.

Cursurile dedicate elevelor ar trebui sa le invete pe acestea cum sa mearga frumos si cum sa fie niste gazde bune, conform propunerii secretarului de stat din Ministerul Educatiei. De asemenea, tot in scoala ar trebui sa invete cum se serveste ceaiul, mai spune Vasile Salaru.

Asadar, aceste ore de consiliere le-ar ajuta pe fete sa se integreze mai usor in societate, prin atitudinea corecta si prin alegerea unei tinute adecvate fiecarei situatii.

“Aceste ore de consiliere vizeaza, poate o sa radeti, poate nu, o integrare mai usoara in societate, prin atitudine, prin tinuta. Elevii nostri nu stiu sa calce pe strada. Eu as vrea sa vad o eleva de clasa a XI-a sau a XII-a mergand frumos pe tocuri, dansand vals sau tango, stiind sa fie o gazda buna, si cred ca este o latura a invatamantului romanesc, care a fost total neglijata, si care ar putea aduce aminte, sper sa nu zambiti, de trecuta educatie de pension”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Educatiei.

Intrebat ce vrea sa spuna prin sfatul acordat fetelor, in care le transmite “pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii”, acesta explica:

“Imi cer scuze daca nu m-am facut inteles, dar cred ca un baiat, cand are de brat o fata, cel putin asa e la mine, in zona Moldovei, nu cred ca il intereseaza daca fata stie educatie rutiera, ci daca stie sa mearga frumos, ca o doamna. Intr-un cuvant, pieptul in fata, dosul in spate si sa lesine baietii”, spune secretarul de stat din Ministerul Educatiei.

Referitor la cursurile de educatie rutiera sau de prim-ajutor, Vasile Salaru sustine ca si acestea ar trebui facute.

Culegere de exercitii rezolvate la limba romana
Culegere de exercitii rezolvate la limba romana

Vezi detalii

Culegere de exercitii rezolvate la matematica
Culegere de exercitii rezolvate la matematica

Vezi detalii

Culegerea de teste rezolvate pentru Limba romana si comunicare
Culegerea de teste rezolvate pentru Limba romana si comunicare

Vezi detalii

“La dirigentie, ele erau obligatorii. Se faceau si acestea. Eu am spus ca pe langa astea sa se faca si altceva”, adauga Vasile Salaru.

Acesta nu a precizat insa daca la orele de consiliere dedicate fetelor se pot inscrie si baietii sau daca acestia ar putea studia alte discipline in intervalul respectiv.SURSA—http://www.portalinvatamant.ro/articole/noutati-7/ce-materie-noua-vrea-sa-introduca-secretarul-de-stat-din-ministerul-educatiei-doar-pentru-fete-5495.html