PAINEA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE………ILEGALITĂŢILE ÎN DOMENIUL PANIFICAŢIEI, SANCŢIONATE DE POLIŢIŞTI

În perioada 21 – 27 septembrie a.c., pe raza judeţului Călăraşi, au fost efectuate 84 de controale la societăţi comerciale şi persoane fizice, fiind verificate şi 39 de mijloace de transport.

Poliţiştii de investigarea fraudelor, de ordine publică, poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, şi poliţie transporturi, implicaţi în activităţile desfăşurate în această perioadă au constatat 4 infracţiuni, dintre care 2 de evaziune fiscală şi 2 infracţiuni prevăzută de legislaţia privind protejarea drepturilor de autor, şi au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 134.890lei.

 

Dintre cele 37 de sancţiuni aplicate, 21 au fost în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 16 la alte acte normative.

Valoarea prejudiciului în dosarele penale se ridică la 17.247 lei.

Exemplu:

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din Călăraşi, având ca obiect principal de activitate achiziţii de cereale, s-a constatat că acesta a ascuns sursa impozabilă şi a evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, respectiv 10 facturi fiscale în relaţia cu o societate comercială din Bucureşti.

În cauză s-a înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, prejudiciul estimat fiind de 11.847 lei.

Error