59 persoane selectate în vederea încadrării la Bursa locurilor de muncă din 27 septembrie 2013

Vineri, 27 septembrie 2013, la sediile Agenţiilor Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi şi Olteniţa s-a desfăşurat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenții promoției 2013.

Pentru organizarea evenimentului, salariaţii AJOFM Călăraşi au contactat 409 agenţi economici din judeţ, aceştia oferind oferind persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă  un număr de 397 posturi vacante , dintre care 225 pentru tinerii fără experiență în muncă.

La Bursa locurilor de muncă au participat 15 angajatori precum şi 534 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care 347 absolvenți ai promoției 2013.

În urma desfăşurării interviurilor cu agenţii economici, un număr de 59 persoane, dintre 29 proaspeți absolvenți ai unei forme de învățământ, au fost selectate pentru a ocupa un post, acestea urmând a se prezenta în zilele următoare la sediile angajatorilor pentru a-şi dovedi abilităţile. 

           La  Bursa locurilor de muncă a fost prezent reprezentantul Centrului de Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi, domnul Alin Stan, care a distribuit participanţilor materiale  informative cu privire la efectele nocive ale consumului de droguri.

            De asemenea, personalul AJOFM Călărași a pus la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă diverse materiale informative (pliante, brosuri etc.) referitoare la serviciile oferite de Agenție  și la  facilitățile acordate prin Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă şi a venit în întâmpinarea tinerilor cu o ofertă diversificată de cursuri de calificare/recalificare.

Rețeaua EURES pune la dispoziția lucrătorilor români 123 locuri de muncă

  

 

 

            În această săptămână, 9 state ale Uniunii Europene oferă lucrătorilor români 123 posturi vacante.

            Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în Ungaria, ca șofer de camion, posturi pentru care se solicită minim 1 an experiență în transport internațional în spațiul UE.

            Persoanele care au studii superioare și cunosc o limbă de circulație europenă pot ocupa locuri de muncă în Norvegia, Belgia sau Irlanda, în meserii precum: senior geolog, geofizician, manager proiect, analist programator, inginer software, inginer sistem etc.

            Măcelarii pot ocupa un loc de muncă în Finlanda, cu condiția să dețină cel puțin cunoștințe minime de limba engleză.

Persoanele interesate pot solicita mai multe detalii la sediul AJOFM Călăraşi sau pot pot consulta site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la adresa http://www.eures.anofm.ro/  pentru a vizualiza locurile de muncă vacante disponibile prin reţeaua EURES, precum şi condiţiile impuse de angajatorii statelor UE pentru ocuparea acestora.

 

 

 

 

 

Error