OLTENITA-Activităţi pentru creşterea gradului de siguranţă în rândul elevilor, efectuate de poliţişti

ABSENTEISM SCOLARPoliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa, au acţionat, la data de 11 februarie 2015, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar în zona adiacentă unităţilor de învăţământ.
În ziua de 11 februarie 2015, poliţiştii au acţionat, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu produse din alcool şi tutun, a încălcărilor prevederilor legale privind protecţia consumatorului la unităţile de alimentaţie publică din vecinătatea şcolilor, precum şi a absenteismului şcolar.
Astfel, poliţiştii au efectuat controale la agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, ce au ca obiect de activitate comerţul cu produse alimentare şi care oferă ilicit, spre vânzare, elevilor, băuturi alcoolice şi ţigări.
Pe parcursul activităţilor au fost verificate societăţi comerciale din zona adiacentă unităţilor de învăţământ şi săli de joc, fiind identificaţi mai mulţi elevi care frecventau barurile şi cafenelele, absentând de la orele de curs.
Au fost întocmite informări către unităţile de învăţământ cu privire la aspectele constatate, iar părinţilor li s-a adus la cunoştinţă în scris despre comportamentul copiilor.

Error