POLIŢIŞTII RUTIERI DESFĂŞOARĂ, ÎN GRĂDINIŢE, ACŢIUNI DE CONŞTIENTIZARE A IMPORTANŢEI FOLOSIRII SISTEMELOR DE RETENŢIE

GRADINITE-POLITIAPoliţiştii rutieri desfăşoară, în această perioadă, activităţi de informare în cadrul grădiniţelor din judeţul Călăraşi, în vederea conştientizării importanţei folosirii centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie pentru copii.
La data de 11 februarie 2015, poliţiştii rutieri au fost prezenţi la ora de intrare la cursuri in patru grădiniţe din municipiul Călăraşi, Grădiniţa „Ţara Copilăriei”, „Rostogol”, „Amicii” şi „Step by Step”, unde au distribuit pliante şi le-au prezentat părinţilor principalele prevederi legale, în privinţa siguranţei copiilor, care trebuie respectate cu stricteţe.
Având în vedere noile reglementări rutiere, în ceea ce priveşte siguranţa copiilor care sunt transportaţi în autovehicule, pe drumurile publice, care vor intra în vigoare începând cu data de 14 februarie 2015, acţiunile poliţiştilor rutieri, vor avea caracter de continuitate, urmând să fie prezenţi atât la intrarea cât şi la ieşirea de la cursuri a celor mici.
Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, conducătorul autovehiculului este sancţionat cu 4 – 5 puncte-amendă (390 – 487,5 de lei) şi 3 puncte de penalizare în cazul:
– nerespectării obligaţiei de a se asigura că minorii poartă centuri de siguranţă sau sunt transportaţi în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în condiţiile prevăzute de regulament.
– nerespectării dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă.

Error