RADIO TV OLTENITA
Social

ISU Călărași-Intervenţie pirotehnică pentru asanarea muniţiei rămasă neexplodată

Un bărbat din comuna Perişoru a descoperit în propria gospodărie un proiectil exploziv de calibru 150 mm
Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt la fața locului şi a înlăturat pericolul
În data de 19.01.2021, ora 09.45, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Perişoru, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibru 150 mm (aceasta reprezentând muniţie din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale).
Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către un cetăţean în propria gospodărie din localitatea Perişoru.
Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.
Specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.