EXEMPLU DE SPIRIT CIVIC, OFERIT DE O ELEVĂ DE 9 ANI

Eleva returnare borsetaO elevă de clasa a II a Şcolii gimnaziale Tudor Vladimirescu din Călăraşi a fost premiată de poliţişti, care au apreciat spiritul civic dovedit în momentul în care nu a ezitat să returneze proprietarului o borsetă găsită pe stradă

În ziua de Sfântul Ion, Georgiana-Elena, de 9 ani, care mergea spre casă, a găsit pe stradă o borsetă ce conţinea documente şi bunuri personale. Părinţii, anunţaţi de copilă, nu au ezitat şi l-au contactat de îndată pe proprietar, căruia i-au restituit geanta cu tot ce se afla în ea.
Gestul acestora nu a trecut neobservat pentru poliţişti, care, în cadrul unei întâlniri organizate la şcoală, la data de 21 ianuarie 2015, i-au înmânat elevei o diplomă de recunoştinţă.
Bărbatul de 53 de ani, din municipiul Călăraşi, proprietarul genţii, a recompensat-o pe Georgiana-Elena cu o sumă de bani şi le-a povestit elevilor că era foarte îngrijorat, din momentul în care a realizat că a pierdut documentele şi obiectele personale, nesperând că le va mai găsi.
Pentru că a dorit să aprecieze gestul fetei, acesta a luat legătura cu poliţistul de proximitate şi au organizat întâlnirea cu elevii.
Învăţătoarea a apreciat că eleva face cinste şcolii şi familiei, pentru educaţia oferită, şi a precizat că va oferi un ecuson distinctiv, astfel încât să servească drept exemplu pozitiv pentru toţi colegii.

Eleva Georgiana-Elena, premiată în faţa colegilor

Error