BULETIN DE PRESĂ

IPJ-CalarasiArme, deţinute ilegal, confiscate de poliţiştii din Călăraşi

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi au confiscat trei pistoale, deţinute ilegal, de un cetăţean din comuna Perişoru, judeţul Călăraşi. Bărbatul de 44 ani este cercetat penal pentru contrabandă calificată şi deţinerea sau portul unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării, fără drept.
La data de 21 ianuarie 2015, poliţiştii specializaţi în arme şi cei din cadrul Postului de Poliţie Perişoru au efectuat, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Călăraşi, două percheziţii domiciliare, în urma cărora, la locuinţa unui bărbat de 44 ani, din comuna Perişoru, au găsit 3 arme neletale.
Pistoalele, cu calibru de 4,5 mm şi 9 mm, ar fi fost introduse în ţară, fără a fi declarate la punctul vamal.
Armele neînregistrate în evidenţele poliţiei, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor deschise în cauză sub aspectul infracţiunilor de contrabandă calificată şi deţinerea sau portul unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Prins de poliţişti în timp ce conducea un autoturism, fără permis

În seara de 21 ianuarie 2015, poliţişti rutieri din Călăraşi au depistat pe T. Petrică, de 31 ani, din comuna Modelu, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Călăraşi, fără a poseda permis de conducere.
Bărbatul va fi cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Bărbat din Mitreni, prins de poliţişti, conducând sub influenţa alcoolului

În noaptea de 21/22 ianuarie 2015, poliţiştii au identificat, pe raza comunei Mitreni, pe T. Iulian, de 22 ani, din localitate, care conducea un autoturism, deşi se afla sub influenţa alcoolului.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcool test, a rezultat o concentraţie alcoolică de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

Error