EXAMENUL DE BACALAUREAT, ÎN SIGURANŢĂ / ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR DIN CĂLĂRAŞI

 

bacalaureat-2016Poliţiştii din Călăraşi acţionează pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenului naţional de Bacalaureat.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, şeful Poliţiei Române, chestorul general de poliţie Petre Tobă, a dispus suplimentarea dispozitivului curent care acţionează pentru liniştea şi siguranţa comunităţii.

Astfel, pe durata examenului naţional de Bacalaureat, 64 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 24 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 8 sunt poliţişti de la rutieră, celilalţi 32 fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române.

Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, cele 9 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

La nivel naţional, 3.224 de poliţişti vor acţiona în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi a celei rutiere, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenul naţional de Bacalaureat să se desfăşoare în condiţii de normalitate.

Error