BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI-8 IUNIE 2015

 
politia 2Călăraşi – femeie, identificată de poliţişti, după ce a lovit un pieton cu maşina şi a părăsit locul accidentului

Poliţiştii Biroului Rutier Călăraşi au identificat cu operativitate persoana care, în seara de 04 iunie 2015, a accidentat uşor un minor, pe strada Zăvoiului, din municipiul Călăraşi, şi a părăsit locul faptei.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii Biroului Rutier Călăraşi au stabilit identitatea femeii implicate în accident, B. Georgiana, de 26 ani, din Călăraşi, care ar fi condus un autoturism, la data de 04 iunie 2015, şi ar fi accidentat uşor un minor de 12 ani, angajat în traversarea străzii, în fugă şi prin loc nepermis.
Cerectările au fost demarate în cauză sub aspectul infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Lehliu Gară – mandat, pus în executare de poliţişti

La data de 05 iunie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Lehliu-Gară l-au identificat şi reţinut pe S. Marius, de 25 ani, din satul Răzvani, pe numele căruia Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Bărbatul, condamnat la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, a fost preluat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi a fost încarcerat.


Mopede, conduse de persoane care nu posedă permise, identificate în trafic de poliţişti

Poliţiştii din Radovanu au depistat, la data de 05 iunie 2015, un moped care se deplasa pe DJ 411, fiind condus de A. Jenel, de 26 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.
Verificările efectuate au relevat că mopedul nu este înregistrat.

În ziua de 05 iunie 2015, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au oprit în trafic un moped neînregistrat, care circula pe raza comunei Şoldanu, fiind condus de A. Ştefan, de 57 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.

În ambele situaţii au fost întocmite dosare penale.

Conducere sub influenţa alcoolului / conducători auto, cercetaţi de poliţişti

În seara de 05 iunie 2015, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au depistat, pe DN 31, în comuna Ciocăneşti, pe S. Ştefan, de 56 ani, din localitate, care conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 06 iunie 2015, pe DJ 303, în satul Luptători, comuna Frăsinet, poliţiştii l-au depistat pe B. Florian, de 22 ani, din comuna Mânăstirea, care conducea un moped, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat).

La data de 07 iunie 2015, poliţiştii din Fundulea au depistat pe S. Constantin, de 25 ani, care conducea un autoturism, pe raza oraşului, având o concentraţie alcoolică de 0,42 mg/l vapori de alcool pur în aerul expirat.

Toţi conducătorii auto au fost conduşi la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, în fiecare caz în parte fiind demarate cercetări în cadrul dosarelor penale întocmite.

Pieton lovit de maşină / bărbatul traversa strada prin loc nepermis

În după-amiaza de 06 iunie 2015, V. Paul, de 62 ani, din municipiul Călăraşi, a condus un autoturism, pe strada Muşeţelului, şi a accidentat pe S. Angheluş, de 27 ani, din comuna Modelu, judeţul Călăraşi, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Pietonul, care a suferit o fractură la piciorul drept, a fost transportat la spital.
Poliţiştii au constatat că cei doi bărbaţi, implicaţi în accident, nu se aflau sub influenţa alcoolului, şi au demarat cercetările pentru vătămare corporală din culpă.

Accident rutier, produs pe DN 21

În noaptea de 06/07 iunie 2015, N. Ion, de 62 ani, din comuna Dragalina, a condus un atelaj hipo pe DC 16 şi a pătruns în intersecţia cu DN 21, fără să acorde prioritate, fiind lovit de un autoturism, condus de P. Lucian, de 30 ani, din municipiul Galaţi, care se deplasa pe drumul prioritar.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporala gravă (fracturi costale) a căruţaşului.
Ambele persoane implicate în accident au fost testate de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
Cercetările sunt continuate în cauză, pentru vătămare corporală din culpă.

Error