Evenimente rutiere

În ziua de 20 aprilie a.c., ora 14.18, pe D.N. 31, în comuna Mînăstirea, C. Claudiu, de 27 ani, din municipiul Călăraşi, a condus un autoturism marca Renault şi a surprins şi accidentat grav pe C. Daniel, de 11 ani, din comuna Spanţov, judeţul Călăraşi, care s-a angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis şi fără a se asigura.

Victima a fost transportată la un spital din municipiul Bucureşti.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că şoferul posedă permis de conducere şi nu se afla sub influenţa alcoolului.

Cercetările sunt continuate sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 21 aprilie a.c., ora 01:30, pe D.N. 4, în afara localităţii Budeşti, conducătorul unui autoturism marca BMW X5 a efectuat manevra de depăşire a unui autobuz, condus de D. Marian, de 40 ani, din Olteniţa, fără a păstra o distanţă laterală suficientă faţă de autovehiculul depăşit, pe care l-a acroşat. Din impact, autoturismul BMW a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune laterală cu un copac de pe marginea dreaptă a sensului de mers, după care a revenit pe carosabil, unde a lovit autobuzul.

Din accident a rezultat rănirea gravă a celor trei persoane aflate în autoturismului BMW, respectiv M. Alexandru, N. Ştefan, de 26 ani, şi C. Costel, de 25 ani, toţi din oraşul Budeşti, judeţul Călăraşi, care au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Autoturismul a fost distrus în proporţie de 80%, iar autobuzul în proporţie de 5%.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti nu s-a putut stabili cine a condus autoturismul BMW, toţi pasagerii fiind verificaţi şi supuşi recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă în cauză sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Error