Infracţiuni rutiere

În ziua de 19 aprilie a.c., ora 16:56, agenţi din cadrul Postului de Poliţie Vasilaţi au depistat, pe D.J. 412, la intrarea în satul Nuci, pe G. Ştefan, de 18 ani, din localitate, in timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere.

În seara de 19 aprilie a.c., ora 20.30, agenţi din cadrul Secţiei 4 Dragalina au depistat pe strada Morarului pe T. Panait, de 61ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism marca Ford, fără a poseda permis de conducere.

În seara de 19 aprilie a.c., ora 20.30, agenţi din cadrul Postului de Poliţie Dragalina au depistat pe strada Păcii pe L. Ciprian, de 18 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere.

La data de 20 aprilie a.c., ora 04.50, agenţi din cadrul Postului de Poliţie Vâlcelele au depistat, pe D.J. 306, pe D. Mihai, de 21 ani, din comuna Dragoş Vodă, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism marca Seat, fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie alcoolică de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că în jurul orei 03.00, D. Mihai a plecat de la prietenul său, M. Gheorghe, din comuna Dragoş Vodă, căruia i-a sustras autoturismul parcat în faţa locuinţei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi furt.

La data de 21 aprilie a.c., ora 02.08, agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au oprit în trafic, la intersecţia străzii Bulevardul Gării cu strada Pompieri, un autoturism marca Opel, condus de D. Cosmin, de 27 ani, din Călăraşi, care a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condusla Spitalul JudeţeanCălăraşi, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 

În noaptea de 20/21 aprilie a.c., în jurul orei 04,35, agenţi din cadrul Poliţiei Oraşului Lehliu Gară şi jandarmi au oprit pe D.N. 3 un autoturism marca Dacia Super Nova, condus de D. Mitică, de 26 ani, din comuna Lehliu, care avea o concentraţie alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condusla SpitalulLehliuGară, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 

În toate aceste cazuri, poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii de infracţiuni prevăzute şi pedepsite de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.