Curcani – suspecţi de furt din locuinţe, prinşi de poliţişti la scurt timp de la comiterea faptei / aceştia au încercat să se sustragă controlului, aruncând din căruţă bunurile furate

În noaptea de 20/21 aprilie a.c., ora 05.30, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au depistat, la ieşirea din comuna Şoldanu, un atelajul hipo în care se aflau trei bărbaţi, care nu au oprit la solicitarea oamenilor legii.

După o urmărire de aproximativ1,5 km, timp în care din căruţă au fost aruncate mai multe bunuri, atelajul hipo a fost imobilizat pe o stradă din satul Şoldanu, poliţiştii reuşind prinderea şi identificarea celor trei bărbaţi, A. Vasile, de 28 ani, A. Costel, de 23 ani, şi G. Aurel, de 23 ani, toţi din oraşul Budeşti, judeţul Călăraşi.

Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că atelajul hipo aparţine lui A. Vasile, iar bunurile aruncate şi recuperate de poliţişti constau în pompă electrică de apă, un corp de pompă, cabluri electrice şi o bicicletă.

Prin extinderea cercetărilor s-a constatat că bunurile au fost sustrase în cursul nopţii din curtea locuinţei lui D. Constantin, de 64 ani, din comuna Curcani, satul Sălcioara, şi că există suspiciuni cu privire la implicarea bărbaţilor într-o altă faptă de furt, comis în noaptea de 16/17 aprilie a.c., dintr-o casă de vacanţă din comuna Luica, judeţul Călăraşi. Poliţiştii suspectează că A. Vasile,  împreună cu I. Ionel, de 19 ani, din comuna Nana, judeţul Călăraşi, au sustras din acest imobil 1500 Euro, patru butelii şi un aragaz portabil, un boiler, o unitate de calculator şi alte bunuri de uz casnic, în valoare totală de 11000 lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 70%.

Cei patru suspecţi au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei Rurale Curcani pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, fiind depuşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, urmând să fie propusă măsura arestării preventive.