Drepturi de pensie pentru romii care au desfasurat munca intr-un ghetou in perioada regimului national-socialist din Germania

agentia-romiAgentia Nationala pentru Romi acorda informare si sprijin pentru obtinerea dreptului de pensie pentru romii care au desfasurat munca intr-un ghetou, in perioada regimului national-socialist din Germania (1933-1945).

Ambasada Republicii Federale Germania a emis, pe data de 12.02.2015, informatii privind dreptul la pensie ce deriva dintr-o activitate de munca desfasurata intr-un ghetou, informare survenita ca urmare a modificarii cadrului legislativ intern in acest domeniu in anul 2014.
Beneficiarii eligibili sunt:
(1) persoanele care au muncit in ghetou si care beneficiaza de o pensie de vechime regulamentara, sau
(2) sotul/sotia supravietuitor(oare), ca urmare a muncii prestate de sotie/sot intr-un ghetou, pot solicita pensie de urmas.
Potrivit legii germane, mostenitorii (fii, nepoti) nu sunt indreptatiti sa depuna un dosar pentru a solicita aceasta pensie.
Presedintele ANR, dl. Daniel Vasile: “Adresam un apel la etnicii romi sa faca cunoscut in comunitatile lor, pentru ca membrii familiei care ar putea fi beneficiari sa-si ceara dreptul la pensie pentru munca pe care au prestat-o in ghetouri, in perioada 1933-1945. Puteti gasi informatii specializate si sprijin in formularea cererilor si completarea dosarelor pentru a fi analizate de cele trei asigurari de pensii germane, petentii de etnie roma care indeplinesc criteriile se pot adresa Agentiei Nationale pentru Romi”.

Informatii suplimentare: Iulian Stoian, Consilier, tel: 021/311 30 48 -sursa-http://www.arenamedia.ro/index.php/arena-news/social/actualitate-social/13660-drepturi-de-pensie-pentru-romii-care-au-desfasurat-munca-intr-un-ghetou-in-perioada-regimului-national-socialist-din-germania

Error