Acţiuni ale poliţiştilor rutieri pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic

politia ritiera 3Exemple:
– În ziua de 13 februarie 2015, agenţi de poliţie din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat, pe raza municipiului Călăraşi, pe R. Nicuşor, de 20 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

– În seara de 13 februarie 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Dragalina au depistat pe P. Gheorghe, de 40 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere.

– În seara de 14 februarie 2015, agenţi de poliţie din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat, pe strada Prelungirea Bucureşti, din municipiul Călăraşi, pe S. Ion, de 38 ani, din comuna Modelu, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie alcoolică de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat

– Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au identificat în trafic, pe raza localităţii Rasa, în noaptea de 14/15 februarie 2014, pe O. Virgil, de 17 ani, din comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi, care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

– În noaptea de 14/15 februarie 2015, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Olteniţa au depistat, pe raza comunei Frumuşani, un autoturism, condus de F. Gheorghe, de 36 ani, din Oraşul Popeşti – Leordeni, judeţul Ilfov, care nu posedă permis de conducere.

– Poliţişti din Fundulea au identificat în trafic, pe DN 3, în noaptea de 15/16 februarie 2015, un autoturism, condus de C. Nicuşor, din Fundulea, care a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Lehliu-Gară, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

– În noaptea de 15/16 februarie 2015, poliţişti din Budeşti au depistat, pe DN 4, în localitatea Frumuşani, un autoturism condus de R. Marian, de 39 ani, din comuna Dorobanţu, judeţul Călăraşi, care avea o concentraţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

În toate aceste situaţii au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere.


Atenţie la siguranţa copiilor, transportaţi cu autovehicule! / Noile prevederi legale au intrat în vigoare
Începând cu data de 14 februarie 2015, au intrat în vigoare dispoziţiile referitoare la utilizarea obligatorie a centurilor de siguranţă şi a sistemelor de fixare a copiilor în scaune în vehicule.
Conform noilor reglementări, copiii cu o înălţime de până la 135 de cm pot fi transportaţi în autovehicule doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii.

Error