Social

CSM Olteniţa / Ion Piţoi: “Sper ca noul CSM să obţină cât mai multe victorii în campionat”

PITOIÎn pauza de iarnă, CSM Olteniţa s-a întărit considerabil transferând nu mai puţin de 9 jucători, unii evoluând şi în

ligile I şi a II-a.
În prima etapă a returului, Olteniţa lui Iftodi a mers ceas la Modelu câştigând cu 5-2. Pe teren propriu, în faţa bucureştenilor de la Metaloglobus, CSM a început bine deschizând chiar scorul doar că a părăsit finalmente terenul învinsă. Preşedintele clubului, Ion Piţoi susţine că echipa are potential şi speră ca până la finalul sezonului să obţină cât mai multe victorii.

Domnule preşedinte Ion Piţoi, ce înseamnă noul CSM Olteniţa?
Noul CSM Olteniţa înseamnă o echipă mai bună, cu nişte jucători care clar au alte stagii de pregătire, cu juniorat, care au activat la echipe mai bune. Jucători tineri. Din ce am observat, o altă abordare vizavi de pregătirea jocului, de antrenament, de tot ce înseamnă activitate sportivă. Şi în sensul acesta chiar ni s-a schimbat şi climatul aşa în interior. În momentul când îţi vine cineva cu o pregătire mai bună, cu alte calităţi se prind ele şi relele dar şi lucrurile bune văd că prind foarte bine. Şi avem până acum linişte, disciplină. Antrenamentul decurge într-o linişte extraordinară iar băieţii sunt foarte receptivi. Frumos, vorbesc aproape şoptit ceea ce nu îmi vine să cred la o echipă de club. Chiar am fost şi în cantonament şi mi s-a spus: Domnule ce echipă cuminte aveţi! N-am fost complimentat gratuit ci la modul curat şi sincer. Evident remarca m-a bucurat.

Acum, pe plan fotbalistic sperăm să avem şi rezultate. Îmi doresc din tot sufletul, pentru că e un proiect pe care l-am început punând Din start mult suflet. Nu mai departe decât ieri (n.r. 15 martie) am discutat cu ei şi le-am spus că este clar, noi dorim să continuăm acest proiect, îi vrem părtaşi, le-am spus totodată că în vară, în perioada dintre cele două ediţii de campionat cei care nu se aliniază corespunzător şi nu dau randamentul scontat, împreună cu conducerea tehnică vom stabili şi probabil vom mai aduce alţi jucători. Vom încheia relaţiile cu cei faţă de care încetăm activitatea. Gândirea noastră este următoarea, încet, încet să periem şi să crească valoarea lotului. Să avem rezultate bune pentru că ne dorim, am făcut-o, este o activitate publică şi ne dorim ca oamenii să fie mulţumiţi.

Startul a fost oscilant, una caldă şi alta rece. Cred că cel mai important e faptul că v-aţi luat revanşa faţă de Modelu.
Dacă vreţi, în accepţiunea mea revanşă mi se pare un termen frumos. Chiar şi fotbalistic, să acorzi revanşa cuiva. Deci trebuia să ne luăm revanşa din punct de vedere sportiv, alte orgolii la fotbal nu au loc şi ar trebui aşa în toate sporturile. Ne-am bucurat tare mult că am văzut acel plus de valoare pe care ni-l doream. Am jucat, deşi noi am tratat cu foarte mare seriozitate echipa din Modelu pentru că eu o ştiu o echipă bună, serioasă, a avut continuitate la nivelul băncii tehnice dar şi administrative. Şi ei au schimbat şi vor să aibă o echipă cât mai bună, cât mai performantă. Ne-am bucurat tare mult, de ce nu, că am obţinut această victorie. Personal am spus din experienţa pe care o am că dacă echipa leagă 3-4 victorii atunci înseamnă că avem o echipă bună, aşezată şi tot din activitatea sportivă urma ca după cele 4-5 victorii echipa să înregistreze nu un regres neapărat, o cădere uşoară ca într-o groapă de potenţial, să aibă o uşoară cădere şi atunci trebuie să fii foarte atent ca ea să nu fie adâncă, să fie mai lină aşa un pic trecerea aceasta. Exact ca la fotbal, în primele minute sportivii spun că li se taie respiraţia, se blochează, deci până îşi reglează ritmul, respiraţia, şi după aceea vor avea continuitate. Aşa era şi aici.
Din păcate am pierdut, nu trebuie să uităm că am jucat şi cu ocupanta locului 3, o echipă bună. Am ratat nepermis, adică am ratat în postura de 1 la 1, jucătorul nostru, atacantul cu portarul, lucru pe care nu l-a împiedicat nimeni să marcheze, dacă se întâmpla. Ne-a costat şi se pare că nu a mai fost concentrarea care a existat la primul meci.

Înseamnă că veţi trage învăţămintele astfel încât în meciul următor…
Pregătim ca la fotbal următorul meci. A avut loc analiza jocului luni (n.r. 14 martie) antrenorul cu echipa. Ieri (n.r. 15 martie) am discutat şi eu puţin cu ei. Au înţeles, sunt băieţi maturi, sunt băieţi cerebrali, sperăm să obţină rezultate că asta îmi doresc. Să avem rezultate bune!

8 jucători aţi adus în iarnă.
Chiar 9 jucători. Suntem entuziasmaţi. Ca noutate avem portarul Scorici, în vârstă de 18 ani. Un puşti care a făcut junioratul, care a urcat în sport normal, nu datorită talentului s-a apucat mai târziu de sport, deci a plecat de mic. Are veleităţi, sigur că la un portar când greşeşte linia de fund dacă face o greşeală sau ulterior chiar el, se cunoaşte că se marchează gol.
Avem doi fundaşi centrali, tot aşa ca noutate, unul e în vârstă de 27 de ani, unul de 23 de ani. Şi ei au experienţă în ceea ce priveşte competiţia, au jucat la cluburi bune. După aceea la partea de mijloc văd că ne-a dat foarte bune roade până acum aşezarea antrenorului cu Răzvan Udrea care este tot junior. Subliniez că este tot junior pentru că mai avem şi pe partea stângă fundaşul stânga, Vasilescu care a venit de la Dinamo şi este in copil foarte bun. Deci este tot cu titlul de junior. Faptul că pe lângă cei 3 juniori cu care ne obligă regulamentul să-i avem în teren, joacă încă un junior în plus şi joacă de drept, nu poate decât să bucure.

Deci aveţi 4 în teren.
Da, am avut şi 4 juniori. Cei doi atacanţi pe care îi avem, este vorba despre Lungu şi Ionică Cosmin. Lungu văd că s-a integrat mai bine chiar am purtat o discuţie cu el vizavi de efort, de modul de cum abordează jocul. El vine din Liga a 2-a, chiar dacă a trecut la Liga a 3-a, deci pentru el să zicem că ar fi un regres, se cunoaşte experienţa, modul de abordare şi de interpretare a jocului. Ionică văd că încă până acum, în opinia mea şi am ascultat şi antrenorul când a făcut analiza jocului, nu a intrat bine în joc dar e un jucător bun, un jucător tânăr, de perspectivă. Probabil până se va acomoda mai mult dar e un jucător util care fac un travaliu extraordinar în teren. A jucat foarte bine.

Deci sunt premize bune ca CSM să crească în primăvara asta.
Sunt premize bune, aş putea spune aşa şi la cum arată lotul şi valoric un pic, avem o echipă frumoasă. Sperăm să avem rezultate. Noi sigur ne dorim imediat că aşa suntem, să nu fim răbdători, dar…

Baza a suferit îmbunătăţiri, domnule preşedinte?
Baza, ca şi îmbunătăţiri, în perioada dintre tur şi retur exact când a fost vremea bună, am reuşit şi am asfaltat intrarea in stadion până în partea din spate dintre cele două terenuri. Am plantat şi nişte pomi frumoşi, am reuşit să mai montăm nişte scaune, aşteptăm acum să vină nişte cherestea. Mai avem deja nişte cherestea pe care o tratăm, îi dăm cu un ulei, după aceea îi dăm cu lac şi mergem şi o montăm la stadion, apoi venim cu scaunele. Vrem şi sperăm ca până la terminarea acestei ediţii de campionat să punem pe cele două tribune, tribuna 1-a şi tribuna a 2-a, gradene şi scaune, deci să le umplem în totalitate. Mai avem în plan să vopsim tot scheletul metalic al stadionului pentru că pe ici pe acolo s-a mai deteriorat. N-a mai fost din ce ştiu eu vopsit din 2005 şi sunt destui ani.
Acum uşor, uşor vrem să dezvoltăm şi baza tehnico-materială a clubului. Aşa cum v-am spus şi echipa vrem să crească valoric, să avem rezultate bune. Sperăm să avem continuitate la toate nivelurile începând de la conducerea administrativă până la cea tehnică şi să putem duce mai departe acest proiect.

Mulţumesc.SURSA-http://www.arenamedia.ro/index.php/arena-sport/sporturi/fotbal/fotbal-liga-a-iii-a/18756-csm-oltenita-ion-pitoi-sper-ca-noul-csm-sa-obtina-cat-mai-multe-victorii-in-campionat