RADIO TV OLTENITA
Stiri

COMUNICAT DE PRESA-P.T.F. CALARASI !

Peste 23 de tone deșeuri din șpan fier, oprite la P. T. F. Călărași

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași şi comisari din cadrul Gărzii de Mediu Călărași au descoperit, în urma unui control, cantitatea de 23.780 de kilograme deșeuri din șpan fier, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de transfer, conform cu prevederile legale în vigoare.

 

În ziua de 12.05.2021, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetățean bulgar în vârstă de 39 de ani. Șoferul  transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din șpan fier.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menționat, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Călărași din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul transporta cantitatea de 23.780 de kilograme deșeuri din șpan fier, încărcate în Bulgaria, având ca destinaţie o societate comercială din judeţul Călăraşi.

Pentru întreaga încărcătură transportată, cetățeanul bulgar a prezentat documentație de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu era completă.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport rutiere.