Stiri

RADOVANU-GRENADA DIN AL DOILEA RAZBOI MONDIAL !

În data de 15.05.2021, ora 11.00, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Radovanu, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unei grenade (aceasta reprezentând muniţie din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale).
Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către un cetăţean în timp ce efectua lucrări și săpături în propria gospodărie din localitatea Radovanu.
Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.
Specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.