Cod portocaliu si galben de ninsori si viscol, pana duminica seara, in Bucuresti si alte judete

 

 


 

 Cod portocaliu si galben de ninsori si viscol, pana duminica seara, in Bucuresti si alte judete

 

Ninsori si viscol, 24-26 ianuarie
Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis vineri dimineata avertizari cod portocaliu si galben de ninsori si viscol care vizeaza jumatatea de sud a tarii si este valabila de vineri, ora 18.00, pana duminica la aceeasi ora.

COD GALBEN

In intervalul mentionat, vremea se va inrautati. In sudul si estul tarii va ninge, iar vantul va avea intensificari, viscolind ninsoarea. Vitezele vor depasi la rafala 60…70 km/h in sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, precum si in zona Muntilor Banatului, a Carpatilor Meridionali si de Curbura, zone in care si stratul de zapada va fi consistent. Vor fi precipitatii mixte si se va depune polei local in Dobrogea, iar in prima parte a intervalului si in Banat, sudul Olteniei si al Munteniei. Cantitatile de precipitatii vor depasi pe arii restranse 20 l/mp in 24 de ore.
In restul teritoriului ninsorile vor fi in general slabe.

Vremea se va raci, devenind geroasa in cursul noptilor si al diminetilor mai ales in estul si sud-estul tarii.

COD PORTOCALIU

In prima parte a intervalului ninsorile vor fi abundente in cea mai mare parte a Olteniei (judetele Mehedinti, Gorj, Dolj si Valcea), unde stratul de zapada va depasi local 30…40 cm, iar vantul va sufla cu peste 70 km/h, viscolind si troienind zapada. In cursul zilei de sambata si in noaptea de sambata spre duminica, viscolul se va intensifica in Muntenia, iar in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila si Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, temporar vor fi rafale ale vantului de peste 75…80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolita.sursa-HOTNEWS.RO

Error