Acţiuni de prevenire a absenteismului şcolar, desfăşurate de poliţişti în Olteniţa, Budeşti şi Lehliu

În ziua de 23 ianuarie a.c., poliţiştii au desfăşurat acţiuni pentru menţinerea ordinii publice şi pentru crearea unui climat de siguranţă publică în unităţile de învăţământ şi zonele adiacente, pentru prevenirea victimizării tinerilor şi combaterea absenteismului şcolar, pe raza municipiului Olteniţa şi a oraşelor Budeşti şi Lehliu Gară.

Au fost verificate 24 de unităţi de alimentaţie publică şi săli de jocuri, unde au fost identificaţi 17 elevi de şcoală generală, gimnazială şi de liceu, care absentau nemotivat de la cursuri.

Unităţile şcolare şi părinţii elevilor au primit informări cu privire la aspectele constatate în timpul acţiunii, fiind efectuate demersuri pentru clarificarea situaţiei a 12 elevi de la şcoala gimnazială din localitatea Răzvani, aflaţi în abandon şcolar.

Poliţiştii au depistat şi 4 persoane care apelau la mila publicului, în zona magazinelor tip supermarket, care au fost sancţionate contravenţional conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

 

Error