BULETIN INFORMATIV-INCENDII IN BUDESTI SI LEHLIU GARA

incendiu-new

 

Intervenţie la incendiu de plante furajere în localitatea Gruiu

 

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au acţionat pentru stingerea incendiului cu o autospecială de capacitate mărită timp de aproximativ 35 de minute, lichidând arderea în limitele găsite

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de jocul cu chibriturile al unui copil în vârstă de 7  ani

 

       În data de 07.10.2016, ora 10.53, un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Gruiu, pentru stingerea unui incendiu de plante furajere, care se manifesta violent într-o  gospodărie, proprietate individuală, aparţinând lui E. M.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la depozitul de plante furajere, existând risc de extindere la celelalte anexe și  bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 35 de  minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de jocul cu chibriturile al unui copil în vârstă de 7 ani, lăsat nesupravegheat în gospodărie, în apropierea depozitului de plante furajere.

În urma incendiului au ars aproximativ 2000 kg de plante furajere, 40 de baloți de paie și 50 de snopi de coceni, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 5000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere și chiar la casa proprietarei, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

 

 

Intervenţie la incendiu de anexă gospodărească în localitatea Lehliu Gară

 

Două echipaje de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au acţionat pentru stingerea  incendiului cu două autospeciale timp de aproximativ 40 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui sistem de gătit amplasat necorespunzător într-o magazie, în apropierea unor materiale combustibile

 

          În data de 07.10.2016, ora 16.54, două echipaje specializate de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate să acţioneze pe raza localității, pe strada Izvorului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o anexă gospodărească (magazie), proprietate individuală, aparţinând lui S. M.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta mocnit,  cu fum dens la acoperişului magaziei pe o suprafață de circa 15 metri pătrați, existând risc de extindere la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui sistem de gătit amplasat necorespunzător într-o magazie, în apropierea unor materiale combustibile.

Pompierii militari din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 40 de minute.

În urma incendiului au ars doi metri cubi de lemn de foc și acoperișul magaziei pe o suprafaţă de circa 15 metri pătraţi, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 600 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 70.000 de lei.

 

Intervenţie la incendiu cu victimă în localitatea Chirnogi

 

O femeie în vârstă de 76 de ani și-a pierdut viața în urma incendiului, fiind găsită carbonizată în dormitorul locuinței de către pompierii militari 

 

 

 

 

 

 

 

Două echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au intervenit timp de o oră și 25 de minute pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea propagării arderii la alte locuinţe din apropiere

 

În data de 09.10.2016, ora 07.23, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Chirnogi, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparţinând lui E. C.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul acoperişului casei, pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi, cât şi în interiorul locuinţei. existând pericol de extindere la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură, jar care a aprins materialele textile, ulterior arderea extinzându-se cu rapiditate.

Două echipaje profesioniste de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră și 25 de minute.

Pe timpul operațiunilor de stingere, pompierii militari au găsit în dormitorul locuinței și trupul carbonizat al proprietarei, în vârstă de 76 de ani

În urma incendiului au ars: acoperişul casei construit pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătraţi, elemente de mobilier, materiale textile şi materiale plastice, mai multe uşi şi tocurile din lemn ale ferestrelor, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 40.000 lei.

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care femeia în vârstă de 76 de ani și-a pierdut viața.

Error