Bărbat, bănuit că şi-a lovit fratele reţinut de poliţişti

politia-3BULETIN DE PRESĂ

 

 

 

 

Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore un bărbat după ce în luna septembrie  acesta şi-ar fi lovit fratele. Judecătoria Călăraşi a emis pe numele acestuia un mandat de arestare prevetivă pentru 30 de zile.

În ziua de 07 octombrie a.c. poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Dragalina au probart  activitatea infracţională a unui bărbat de 30 ani din localitate, bănuit că la începutul lunii septembrie acesta ţi-ar fi agresat fizic fratele.

Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, îar la data de 08 octombrie a.c. a fost prezentat Judecătoriei Olteniţa care a emis e numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

 

 

Acţiuni ale poliţiştilor rutieri pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic

 

Poliţişti rutieri desfăşoară zilnic, pe toate drumurile publice din judeţ, acţiuni menite să contribuie la creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, neregulile constatate fiind sancţionate potrivit legii.

Astfel, în ultimele trei zile, în timpul activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au identificat mai multe persoane, care conduceau autovehicule, fără să posede permis sau în timp ce se aflau sub influenţa alcoolului, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite, pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

 

 

 

 

 

Exemple:

 

-Poliţiştii din Budeşti au identificat în trafic, pe DN 4, în ziua de 9 octombrie a.c., un autoturism  condus de un bărbat de 32 ani, din Frumuşani, judeţul Călăraşi, care nu deţinea permis.

 

– În noaptea  de  8/9 octombrie a.c., agenţi de poliţie din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Grădiştea  au depistat, în comuna Independeţa, un bărbat de 53 ani, din Feteşti, judeţul Ialomiţa,  care  conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa alcoolului.

La testarea cu aparatul etiloteest bărbatul  a prezentat concentraţie alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În ambele situaţii poliţiştii au întocmit dosare penale fiind cercetaţi de poliţişti pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul rutier.

 

 

***

 

 

ALEGE VIAŢA!

 

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere sau de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se poate pedepsi cu închisoaea.

 

 

 

          Acţiunile în trafic vor fi continuate de poliţişti, pentru salvarea de vieţi omeneşti, prin identificarea şi tragerea la răspundere a celor care nesocotesc riscurile şi conduc autovehicule fără a fi deţinători de permise de conducere sau după ce au consumat alcool!

 

 

 

 

Evenimente rutiere

 

*În ziua de 7 octombrie a.c., un bărbat de 45 ani, din Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Eroilor din Călăraşi, a surprins şi accidentat o persoană  de 42 de ani, din localitate, care s-a angajat in traversarea strazii în fugă prin loc nepermis.

Victima a fost transportată la Spitalul Călărași, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, poliţiştii efectuând cercetăr pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

 

*În dimineaţa de 08 octombrie a.c un tânăr de 27 ani din Olteniţa, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Căscioarele, pe fondul lipsei de experienţă în conducere, a vitezei şi a consumului de băuturi alcoolice,  într-o curbă la dreapta, acesta ar fi pierdut controlul volanului şi a ieşit de pe carosabil, unde a intrat în coliziune cu 2 paleţi cu cărămizi şi a distrus gardul împrejmuitor al unei societăţ comerciale.

În urma accidentului a rezultat vătămarea a două persoane, pasageri în autoturism, care au fost transporte la Spitalul Olteniţa în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie alcoolică de 0,48 mg /litru alcool pur în aerul expirat şi i-au fost prelevate două mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că tânărul, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal, desfăşurând cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

 

Poliţiştii recomandă: Fiţi responsabili !

Nu urcaţi la volan dacă nu aveţi permis de conducere şi dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Error