RADIO TV OLTENITA
Social

Presedintele Iohannis, despre concursul pentru posturile de directori in invatamantul preuniversitar

 

klaus-iohannisOrganizarea concursului pentru posturile de directori in invatamantul preuniversitar in perioada de toamna este o idee buna, arata presedintele Klaus Iohannis, care subliniaza ca organizarea lor pe timpul verii ar fi tinut de “politicianism electoral”.

“Eu cred ca acum este o perioada buna (sa se organizeze concursurile de directori – n.r.). Cei care lucreaza in preuniversitar si elevii stiu foarte bine ca peste vara nu se poate, fiindca peste vara au loc toate examenele nationale si este Evaluarea Nationala la finalul clasei a VIII-a, este Bacul, sunt titularizarile, transferarile si asa mai departe”.

“Este imposibil sa faci in prima parte a verii examen pentru directori, fiindca directorii sunt prinsi in toate comisiile, iar in doua parte incep de la capat, vine sesiunea de Bac de toamna si asa mai departe. Mi se pare ciudat ca sunt unii care chiar au avut functii in domeniu care afirma ca vara este o perioada buna. Eu cred ca o astfel de afirmatie poate fi explicata doar printr-un politicianism electoralist”, a spus Iohannis, la Timisoara, la deschiderea noului an de invatamant la Universitatea de Vest.El a precizat ca ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, i-a spus intr-o discutie informala despre intentia ca in aceasta perioada sa aiba loc concursurile de ocupare a posturilor de directori in invatamantul preuniversitar.

“Mi-a spus despre aceasta intentie intr-o discutie informala, pentru ca nu este treaba presedintelui sa fie de acord sau in dezacord cu procedura administrativa a unui ministru, dar ca si persoana care are in continuare o afinitate spre sistemul preuniversitar mi s-a parut o idee foarte buna”, a aratat seful statului.

Iohannis a subliniat ca nu i se pare o idee foarte buna ca directorii sa fie alesi prin vot de catre colectiv.”Ideea de a alege, in colectiv, dintre dascali prin vot un director nu mi se pare o idee foarte buna. Daca mergem un pic mai in profunzime vedem ca aceste chestiuni nu se contrazic asa de tare precum pare la prima vedere”, a afirmat seful statului.SURSA-https://www.portalinvatamant.ro/articole/concursuri-si-olimpiade-21/presedintele-iohannis-despre-concursul-pentru-posturile-de-directori-in-invatamantul-preuniversitar-6720.html