PublicitateSocial

BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI Nr. 178 din 05 iunie 2015

 

IPJ-CalarasiOlteniţa – tânăr, identificat de poliţişti, după ce a furat o bicicletă

Poliţiştii din Olteniţa, sesizaţi despre furtul unei biciclete, în noaptea de 03/04 iunie 2015, au identificat cu operativitate persoana bănuită de comiterea faptei şi au recuperat prejudiciul.

F. Sorin, de 28 ani, din municipiul Olteniţa, a reclamat că o persoană i-a sustras bicicleta de pe bulevardul Republicii, din apropierea unui bar.

Ca urmare a investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat pe P. Marian, de 25 ani, din Olteniţa, bănuit de comiterea furtului. Bunul furat a fost recuperat şi restituit proprietarului.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Acţiuni ale poliţiştilor pentru combaterea braconajului piscicol

La data de 04 iunie 2015, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică şi Secţiei 1 Poliţie Rurală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, în cooperare cu poliţiştii Serviciului Transporturi Călăraşi au desfăşurat o acţiune, pe malurile aferente fluviului Dunărea şi braţelor Borcea şi Bala, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

Poliţiştii au identificat pe C. Cristian, de 37 ani, din comuna Ostrov, judeţul Consatanţa, şi pe R. Cosmin, de 35 ani, din municipiul Călăraşi, în timp ce efectuau activităţi de pescuit industrial ilegal, folosind o ambarcaţiune şi plase tip monofilament, pe fluviul Dunărea, la km 367.

La km 368, pe fluviul Dunărea, a fost identificat şi C. Ionuţ, de 43 ani, din comuma Ostrov, care efectua activităţi de pescuit industrial ilegal, folosind o ambarcaţiune şi nouă plase tip monofilament. Acesta reuşise să captureze 7 kg de

peşte, care a fost ridicat de poliţişti şi predat unei unităţi economice în vederea valorificării.

Uneltele de pescuit folosite de cei trei bărbaţi au fost ridicate de poliţişti pentru continuarea cercetărilor demarate deja sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuitul comercial prin orice metodă a reproducătorilor în perioada de prohibiţie şi utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament.

În timpul acţiunii efectuate, oamneii legii au aplicat şi 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 1200 lei.

Mandat de executarea pedepsei închisorii, pus în aplicare de poliţişti

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi au pus în aplicare, la data de 04 iunie 2015, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis în aceeaşi zi de instanţa de judecată pe numele lui B. Petre, de 41 ani, din municipiul Călăraşi.

Persoana, condamnată la 2 ani şi 4 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de refuz sau sustragere a conducătorului auto de la prelevarea de mostre biologice şi instigare la mărturie mincinoasă, a fost depus în Penitenciarul Slobozia pentru efectuarea pedepsei.

Evenimente rutiere

În dimineaţa de 04 iunie 2015, Ş. Marcu, de 66 ani, din municipiul Călăraşi, a condus un autoturism pe DN 31, în afara localităţii Cuza Voda, şi ar fi virat la stânga, fără a acorda prioritate de trecere altui autovehicul, condus de P. Ion, de 45 ani, din Bucureşti, care circula din sens opus, intrand în coliziune cu acesta.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a doi pasageri în autovehiculul condus de P. Ion.

Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

La data de 04 iunie 2015, L. Octavia, de 63 ani, din Olteniţa, se deplasa pe bicicletă, pe bulevardul Tineretului din localitate, şi, la la intersecţia cu bulevardul Republicii, pe fondul schimbării bruşte a direcţiei, a fost acroşată de un autoturism, condus de M. Daniel, de 36 ani.

L. Octavia a fost transportată la spital pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale.

Ambele persoane implicate în evenimentul rutier au fost testate de poliţişti cu etilotestul, rezultatele fiind negative.

În ambele situaţii au fost întocmite dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

În după-amiaza de 04 iunie 2015, Poliţia Municipiului Călăraşi a fost sesizată despre faptul că un minor de 12 ani a fost victima unui accident rutier.

Din primele verificări a rezultat faptul că acesta ar fi traversat strada Panduri în fugă şi prin loc nepermis, fiind acroşat de un autovehicul care a părăsit faţa locului.

Victima a suferit răni uşoare, fiind transportată la Spitalul Judeţean Călăraşi.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea conducătorului auto şi stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs vătămarea minorului.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, în contextul în care se apropie vacanţa de vară şi vor petrece mai mult timp în aer liber, poliţiştii recomandă celor mici să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci să aleagă locurile special amenajate, unde nu circulă maşini, cum sunt parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei!

Circulaţi doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu exista trotuare, circulaţi întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră.

Nu staţionaţi pe bordura trotuarelor deoarece vă puteţi dezechilibra şi ajunge în faţa maşinilor!

Traversarea străzii se face doar pe trecerea de pietoni. Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!

Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai pe această culoare!

Culoarea verde a semaforului arată ca se poate traversa în siguranţă, dar şi în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri, pentru că pot exista şi şoferi neatenţi!

În seara de 04 iunie 2015, V. Marinel, de 22 ani, din municipiul Călăraşi, a condus un autoturism pe DN 3, la ieşirea din Călăraşi, şi a surprins şi accidentat pe H. Mihai, de 74 ani, din comuna Cuza Vodă, care se deplasa pe partea carosabilă şi a traversat drumul fără să se asigure.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a pietonului.

Conducătorul auto şi pietonul au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în cazul şoferului, şi de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat în celălalt caz.

În cauză au fost demarate cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Dichiseni – bărbat, reţinut de poliţişti, pentru furt calificat

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Călăraşi au reţinut pe un bărbat, bănuit de furt calificat.

C. Daniel, de 32 ani, comuna Dichiseni, a fost surprins, la data de 01 iunie 2015, în timp ce spărgea stâlpi din beton de la reţeaua electrică dezafectată, de pe raza loclaităţii, pentru a sustrage fierul.

În ziua de 04 iunie 2015, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă.