Acţiune, desfăşurată pe raza judeţului Călăraşi, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au desfăşurat, în perioada 12 – 14 iulie a.c., acţiuni de reducerea a riscului rutier pe drumurile publice din judeţ, prevenirea şi combaterea faptelor ce pot tulbura ordinea şi liniştea publică

În activităţi au fost implicaţi poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, prevenirea criminalităţii, structurii de acţiuni speciale şi transporturi, fiind desfăşurate 50 de acţiuni, în timpul cărora au fost constatate 5 infracţiuni.

Dintre acestea 3 infracţiuni au constat în conducerea autovehiculelor cu alcoolemie peste limita stabilită de lege şi 2 de conducere fără permis.

Poliţiştii rutieri, care au acţionat pentru asigurarea respectării regimului legal de viteză şi prevenirea evenimentelor rutiere, folosind echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, au instituit 45 de filtre, fiind verificate 172 de autovehicule, şi au reţinut 19 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

Au fost aplicate 453 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 37 în conformitate cu prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 10 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 393 la O.U.G. nr. 195/2002 republicată privind circulaţia pe drumurile publice ( 211 pentru depăşirea limitelor de viteză, 5 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 10 pentru neacordare de prioritate), valoarea totală a acestora fiind de 84.210 lei.       

Au fost distribuite cetăţenilor peste 160 de materiale conţinând recomandări utile pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie şi reducere riscului de a deveni victime ale infracţiunilor.

Error