ELEVII DIN OLTENIŢA, PREMIANŢI LA FAZA NAŢIONALĂ A CONCURSULUI „EDUCAŢIE RUTIERĂ – EDUCAŢIE PENTRU VIAŢĂ”

 

La faza naţională a Concursului „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă”, elevii echipei judeţului Călăraşi s-au numărat printre câştigători

 

În perioada 07 – 10 iulie a.c., în municipiul Slatina, judeţul Olt, s-a desfăşurat faza naţională a concursului „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă”, judeţul Călăraşi fiind reprezentat de echipa formată din elevi de liceu şi gimnaziu din municipiul Olteniţa, având ca profesor îndrumător pe d-na profesor Erna Buga.

          Componenţa echipajului a fost următoarea:

– Şcoala Gimnazială Profesor Lucian Pavel: Oprea Vlad – clasa a – VII -a şi State Narcis – clasa a – VII – a

– Liceul Teoretic Neagoe Basarab: Cristea Cătălina – clasa a – X – a şi Cazan Robert– clasa a – X – a.

Concursul s-a desfăşurat în mai multe etape, fiecare elev demonstrându-şi pregătirea şi îndemânarea prin parcurgerea unor probe individuale, astfel: 

Secţiunea destinată elevilor de gimnaziu: parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti în parcul şcoală.

Secţiunea destinată elevilor de liceu: proba teoretică de verificare a cunoştinţelor în domeniul rutier pe bază de chestionar şi proba de arbitraj  în vederea identificării abaterilor la respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti în parcul şcoală.

         

 

 

 

După parcurgerea celor patru probe individuale, echipa judeţului Călăraşi s-a clasat pe un meritoriu loc 10, la concurs participând 42 echipaje din întreaga ţară.

          Un rezultat excepţional a obţinut elevul Cazan Robert, care s-a clasat pe locul I la proba arbitraj, rezultate foarte bune obţinând şi ceilalţi componenţi ai echipajului, departajarea acestora la parcul şcoală şi poligon fiind făcut în funcţie de timpul parcurgerii celor două probe. Astfel, parcul şcoală a fost parcurs de Oprea Vlad fără greşeală şi de State Narcis cu doar două puncte de penalizare, iar Cristea Cătălina, care a participat la proba teoretică de verificare a cunoştinţelor rutiere, a rezolvat chestionarul cu un număr minim de greşeli.

Error