Stiri

Zi festivă pentru pompierii militari călărășeni – cadrele  Inspectoratului pentru Situații de Urgentă ,, Barbu Știrbei,,  al Județului Călărași, au fost avansate în grad

Începutul lunii august, zi festivă pentru pompierii militari călărășeni –

cadrele  Inspectoratului pentru Situații de Urgentă ,, Barbu Știrbei,,

 al Județului Călărași, au fost avansate în grad

 

În data de 01.08.2019, pe platoul din incinta sediului unității, în prezența comenzii inspectoratului, întru-un cadru festiv și plin de emoție, 95 de cadre militare, dintre care 93 subofițeri și 2 ofițeri, au fost avansate la termen, primind totodată și noile grade din partea comandanților direcți.

Activitățile au fost desfășurate în conformitate cu prevederile Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare și Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. 177/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile militare.

Asociată cu un puternic sentiment de mândrie, dar si de datorie națională, deținerea unui grad militar denotă parcurgerea unei ierarhii stricte, prin muncă și prin sacrificii personale.

În România, gradul militar este un drept al titularului și reprezintă recunoașterea în plan social a calității de cadru militar.

La mai mare și mult succes în carieră, tuturor!