Victor Ponta anunţă că vor fi amnistiate persoanele obligate să restituie bani din erori administrative

Victor-Ponta-2Legea privind amnistia din cauza unor erori administrative va fi aplicată pentru persoanele care au beneficiat ilegal de diverse forme de sprijin financiar și care acum sunt obligate să restituie bani, a declarat vineri premierul Victor Ponta.
“În proiectul de lege se va spune foarte clar: ce nereguli s-au făcut până la ziua adoptării legii, intră sub amnistie. Cine greșește de acum încolo, plătește. Sub incidența acestei legi vor intra toate acele persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin fie pensii, fie cum au fost indemnizațiile pentru mame, în care, din erori — vorbesc de parte administrativă, partea penală nu intră la Guvern — trebuie să dea niște bani înapoi”, a precizat Ponta, care a vizitat Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon, unde se fac lucrări de reabilitare.
Întrebat dacă pensionarii vor beneficia de amnistie indiferent dacă au dat mită sau nu pentru a primi pensii, Ponta a precizat că nu trebuie făcută o confuzie între amnistia fiscală și cea penală.
Premierul a mai precizat că i se pare incorect ca după cinci ani să-i ceri unei mame să dea niște bani pe care i-a primit, motivând că “nu i-a furat, nu i-a luat cu forța din casieria agenției”.
sursa-arenamedia.ro

Error