PublicitateSocial

Veste bună pentru agricultori: Nu mai plătesc impozit dacă au culturi calamitate

Agricultorii care au înregistrat pagube anul trecut din cauza fenomenelor meteorologice ar putea beneficia de anularea impozitului pe venit datorat pentru 2013.Cine şi-a plătit deja impozitul va primi bani.

Impozitul pe venitul din activităţi agricole datorat pentru anul fiscal 2013 de contribuabilii care au desfăşurat activităţi agricole individual sau în asociere se va anula dacă a fost stabilit pe bază de norme de venit, iar producţia a fost afectată în proporţie de peste 30%, nefiind încheiată o poliţă de asigurare aferentă, prevede un proiect normativ iniţiat de Ministerul Finanţelor.

Solicitanţii trebuie să prezinte acte doveditoare, iar gradul de calamitate se dovedeşte cu documentul emis de autoritatea competentă.

243 milioane de lei pierderi, provocate de calamităţi

Agricultorii au consemnat anul trecut pierderi de venit ca urmare a pagubelor produse de fenomenele meteo extreme, ceea ce a generat un impact fiscal negativ pentru cei care au avut venitul stabilit pe bază de normă de venit. “Aceşti producători agricoli au declarat şi în unele cazuri au şi plătit impozitul calculat pe baza normelor de venit într-un context în care au suferit pierderi economice importante (243.253.000 lei).CITESTE MAI MULTE -AICI  !