BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI !

 

 

Nr. 203 din 02 iunie 2014

 

 


 

 

Mopede, conduse de persoane care nu posedă permise de conducere

 

               La data de 30 mai a.c., poliţişti din cadrul Biroului Rutier Olteniţa au identificat, pe DN 41, pe raza comunei Chirnogi, un moped, condus de Ş. Alexandru, de 64 ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că bărbatul nu posedă permis de conducere, în cauză fiind întocmit dosar penal.

 

·                         

 

În seara de 01 iunie a.c., poliţiştii din Spanţov au depistat, pe raza satului Stancea, un moped, fără număr de înregistrare, condus de B. Daniel, de 42 ani, care nu posedă permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

·                         

 

Alte infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, constatate de poliţişti

 

La data de 30 mai a.c., pe DN 3, pe raza localităţii Răzvani, poliţiştii au oprit în trafic un conducător auto, D. Laurenţiu, de 54 de ani, pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

 În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul care conducea autoturismul nu posedă permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

·                         

 

 

În după-amiaza de 31 mai a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au depistat în trafic un autoturism condus de P. Ioan, de 57 de ani, din comuna Borcea, care se deplasa pe raza localităţii de domiciliu.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că şoferul avea o concentraţie alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmit dosar penal.

 

·                         

 

În noaptea de  01/02 iunie a.c., pe raza comunei Spanţov, poliţiştii au depistat un autoturism, condus de N. Liviu, de 28 ani, din localitate, care emana halenă alcoolică.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie alcoolică de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Olteniţa, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

·                         

 

Evenimente rutiere, produse pe raza judeţului

 

La data de 30 mai a.c., pe bulevardul Mărăşeşti, din Olteniţa, T. Ana, de 34 ani, care conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere persoanelor aflate în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, lovind două tinere de 15 ani.

Victimele au fost transportate la Spitalul Olteniţa pentru îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea acestora.

Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate în cauză sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

·                         

 

 

 

 

La data de 01 iunie a.c., pe DJ 402, A. Dumitru, de 42 ani, din Bucureşti, a condus un autoturism dinspre Nana către Luica, şi, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la dreapta, a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un copac.

 Din accident a rezultat decesul conducătorului auto.               

În cauză a fost întocmit dosar penal, în care sunt continuate cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul.

 

·                         

 

În seara de 01 iunie a.c., pe raza comunei Plătăreşti, B. Costel, de 35 ani, din localitate, a condus un moped şi, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul vehiculului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţ.

În urma evenimentului rutier, conducătorul mopedului a fost transportat la un spital din Bucureşti, pentru îngrijiri medicale.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii au constatat că B. Costel nu posedă permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

********************************************************************

În perioada 02 – 08 iunie a.c., poliţiştii rutieri vor desfăşura acţiunea „Alcohol/ drugs”, care vizează combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenta băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Cei care sunt tentaţi să urce la volan după ce au consumat alcool sau substanţe interzise trebuie să ia în calcul pedepsele prevăzute de lege pentru aceste abateri, astfel:

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă, potrivit art. 336 din Codul penal;

        constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 765 lei la 1700 lei şi cu aplicarea măsurii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune.

 

Poliţiştii manifestă „toleranţă zero” faţă de conducerea autovehiculelor de către cei care au consumat alcool!

Error