Social

UPDATE – COOPERARE POLIȚIENEASCĂ ROMÂNO-GERMANĂ PENTRU DESTRUCTURAREA UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN FURTURI

Ieri, polițiști din Călărași, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Bayreuth, au efectuat 7 percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de furt.

 

În perioada aprilie – octombrie 2019, polițiștii Serviciul de Investigații Criminale, în colaborare cu polițiști germani din cadrul Kriminalpolizei Oberfranken, au documentat activitatea infracțională a unor persoane specializate în comiterea de furturi din locuințe și societăți comerciale.

 

În fapt, începând cu anul 2017, au fost comise,  în Germania, în orașul Bayreuth – landul Bavaria și în localitățile adiacente,  mai multe furturi din societăți comerciale și locuințe, obiective învecinate, fiind sustrase obiecte precum aparatură electronică, scule electrice și bani.

 

Polițiștii germani au reușit să stabilească, în urma investigațiilor și a măsurilor procedurale specifice legislației proprii, săvârșirea a 246 de infracțiuni de furt, totalizând un prejudiciu de 2.430.000 de euro, în perioada 2017-2019.

 

Ieri, 23 octombrie, polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Călărași, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Călărași și a unui procuror german, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Bayreuth – Germania, au efectuat 7 percheziții pe raza județului Călărași.

 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite diverse bunuri sustrase în Germania, care fac obiectul dosarelor aflate în instrumentarea Kriminalpolizei Oberfranken.

 

Cele 4 persoane, cu vârste cuprinse între 32 și 48 de ani, au recunoscut săvârșirea mai multor infracțiuni pentru care sunt cercetați în Germania, solicitând totodată încheierea unor acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorul german.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și furt calificat.

 

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de  investigații criminale, ordine publică, criminalistică și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, precum și polițiști din cadrul Poliției Bayreuth.