RADIO TV OLTENITA
Social

Unii profesori vor fi mai bine platiti decat colegii lor: “Chiar e o suma frumoasa”

Fara sa se tina cont de orele de la clasa, unii profesori vor primi mai multi bani decat altii, a decis Ministerul Educatiei. Mai exact, metodistii vor primi pentru o ora de activitate de cinci ori mai multi bani decat daca ar preda la clasa.

Din acest an se plateste munca de metodist. E un lucru extrem de bun. Pana acum metodistii au facut voluntariat. Se platesc cinci ore si, la salariile care sunt, chiar e o suma frumoasa. Am decis sa reconfiguram toata bateria de metodisti pentru toate disciplinele cu un numar diferiti de la o disciplina la alta”, a anuntat Inspectorul scolar general Camelia Tabara, conform timponline.ro.
Metodistii trebuie sa fie cadre didactice cu experienta, cunoscute pentru rezultatele bune obtinute in instruirea si educarea elevilor, cu o buna pregatire metodica si de specialitate.
Pe langa inspectiile curente si speciale pentru gradele didactice, profesorului metodist i se repartizeaza o zona unde trebuie sa efectueze inspectii de specialitate si sa desfasoare activitati metodice. In urma acestora, conform fisei postului, trebuie sa prezinte Inspectoratului Scolar un raport care sa cuprinda o analiza SWOT, fisele de asistenta la lectie, precum si fisele pentru inspectia de specialitate corespunzatoare.
De asemenea, in urma unei inspectii efectuata de catre inspectorul de specialitate, metodismul devine abilitat sa efectueze inspectii atunci cand acesta il solicita, aflandu-se in activitati de indrumare si control.
Profesorii metodisti au urmatoarele atributii: 
– efectueaza inspectii scolare de specialitate/curente/speciale, conform graficului si planificarilor elaborate de inspectorii scolari la nivelul judetului;
Copii nascuti sub o stea norocoasa

Copii nascuti sub o stea norocoasa

Vezi AICI detalii
Evaluarea Nationala. Culegere exercitii rezolvate la limba romana clasa a VIII-a

Evaluarea Nationala. Culegere exercitii rezolvate la limba romana clasa a VIII-a

Vezi AICI detalii
Bacalaureat 2019. Teste rezolvate la limba si literatura romana – profil real

Bacalaureat 2019. Teste rezolvate la limba si literatura romana – profil real

Vezi AICI detalii
– consiliaza cadrele didactice, in vederea sustinerii inspectiei la clasa;
– monitorizeaza si consiliaza cadrele didactice debutante;
– participa la organizarea si desfasurarea concursurilor scolare la nivelul judetului;
– la solicitarea inspectorului scolar, se implica in activitatile desfasurate la nivelul judetului (comisii de evaluare, comisii de concurs, etc.)
– respecta Codul de conduita al profesorului metodist, in conformitate cu OM 5547/06.10.2011, privind aprobarea Regulamentului de inspectie a unitatilor de invatamânt preuniversitar. SURSA-https://www.portalinvatamant.ro/articole/noutati-97/unii-profesori-vor-fi-mai-bine-platiti-decat-colegii-lor-chiar-e-o-suma-frumoasa-8143.html?utm_source=legislatiamuncii-19092018&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&uid=580067