Social

BULETIN DE PRESĂ  – Acțiune pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicite

 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicite, care aduc prejudicii bugetului de stat.

La data de 18 septembrie a.c., în scopul protejării populației împotriva comercializării de țigări, alcool și produse alcoolice neconforme, polițiștii au efectuat verificări la mai multe societăți comerciale din județ.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 38.000 de lei.

Din totalul amenzilor, 3 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 4 la O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

A fost confiscată suma de 116 lei, reprezentând contravaloarea a 3,5 litri băuturi spirtoase și 24 de cutii cu lapte, deținute fără documente legale de proveniență, precum și suma de 2.127 de lei, reprezentând contravaloarea sumelor provenite din livrarea bunurilor către populație care nu au fost evidențiate prin aparatele de marcat electronice fiscale.

Totodată, au fost confiscate 50 de pachete cu țigarete, deținute fără documente legale de proveniență.

 

 

Dosar penal întocmit de polițiștii rutieri 

 

Polițiștii rutieri desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea  gradului de siguranță a participanților la trafic.

În ziua de 18 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au depistat pe raza comunei Ștefan cel Mare, județul Călărași, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autovehicul, deși avea acest drept suspendat.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis.