RADIO TV OLTENITA
PublicitateSocial

Un cetăţean din satul Tonea a descoperit 67 de cartușe în tocul unei uși din interiorul casei sale și a semnalat pericolul prin 112, solicitând intervenția pirotehniștilor

MUNITIEUn echipaj de pirotehniști din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au intervenit prompt la faţa locului şi au înlăturat pericolul

Pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitați în data de 13.10.2014, ora 16.10, să se deplaseze în localitatea Tonea, comuna Modelu, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul mai multor cartușe ( 51 de calibrul 7,62 milimetri și 16 de calibrul 5,5 milimetri).
Respectivele elemente de muniţie au fost descoperite de către Nicolae R. în timp ce efectua lucrări de reparație în propria locuință, acestea aflându-se în tocul unei uși.
Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia specialiştilor din cadrul echipajului pirotehnic.
Pirotehniştii s-au deplasat rapid la locul solicitării, au intervenit cu o autospecială şi au ridicat cartușele, pe care le-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Recomandări ale I.S.U. Călăraşi :
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.
De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.