BULETIN DE PRESA-IPJ CALARASI !

ipjcalarasi_32615300_46224400Vin, confiscat de poliţiştii de investigarea fraudelor

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Călăraşi şi poliţişti rutieri ai Poliţiei Municipiului Călăraşi au prins, la data de 14 octombrie 2014, două persoane din judeţul Vrancea, care transportau, în scopul comercializării, peste 800 de litri de vin susceptibil de a fi contrafăcut.
P. Mircea, de 31 ani, din comuna Dumbrăveni, judeţul Vrancea, şi D. Valentina, de 41 ani, din comuna Gugeşti, judeţul Vrancea, transportau pe raza municipiului Călăraşi, cu o autoutilitară, 5 recipiente din material plastic în care se aflau 880 litri de vin, susceptibil de a fi contrafăcut, cu scopul de a fi comercializat.
Aceştia nu au putut prezenta documente de provenienţă a mărfii, care a fost ridicată în vederea continuării cercetării, pentru stabilirea calităţii şi originii produsului, urmând să fie dispuse măsurile legale.
Poliţiştii au confiscat şi 1200 lei, sumă provenită din vânzarea vinului.

„Vinul”, confiscat de poliţişti

Mandat, pus în executare de poliţişti / condamnatul pentru tentativă de omor a fost depus în penitenciar

În seara de 14 octombrie 2014, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Poliţiei Oraşului Budeşti au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis, în aceeaşi zi, de instanţa de judecată, pe numele lui P. Lucian, de 54 ani, din oraşul Budeşti.
Bărbatul, care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, a fost depus în penitenciar pentru executarea pedepsei.

Conducători auto, cercetaţi de poliţişti pentru părăsirea locului accidentelor în care au fost implicaţi

În dimineaţa de 14 octombrie 2014, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că o femeie de 79 ani, din comuna Lupşanu, a fost victima unui accident de circulaţie produs pe o stradă din satul Radu Vodă, iar conducătorul autovehiculului care a lovit-o a părăsit locul accidentului.
Poliţiştii au demarat de îndată verificările pentru identificarea maşinii implicate în accident şi prinderea celui care a condus-o.
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi şi Postului de Poliţie Lupşanu, a fost identificat M. Mitică, de 49 ani, din localitate, care a condus un autoturism, pe raza din satul Radu Vodă, a accidentat uşor pe U. Anica şi a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie sau a procurorului.
Poliţiştii au constatat că M. Mitică nu posedă permis de conducere, autoturismul fiindu-i încredinţat de T. Iulian, de 39 ani, din aceeaşi localitate.
În cauză se efectuează în continuare cercetări sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

În seara de 14 octombrie 2014, B. Leon, de 46 ani, din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Călăraşi, a condus un autoturism, pe DN 3A, în localitatea Dor Mărunt, şi a surprins şi accidentat grav pe o fată de 7 ani, din Dor Mărunt, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis.
După producerea accidentului, conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, fiind prins şi identificat ulterior.
Poliţiştii au constatat că acesta posedă permis de conducere, eliberat de autorităţile din Italia. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Fundulea – biciclist, rănit uşor

În după-amiaza de 14 octombrie 2014, N. Daniela, de 31 ani, din oraşul Fundulea, a condus un autoturism pe DJ 402 şi a accidentat pe I. Dorinel, de 18 ani, din satul Măriuţa, comuna Belciugatele, care se deplasa cu bicicleta, pe aceeaşi direcţie, şi a virat brusc stânga, fără să se asigure.
Biciclistul a fost rănit uşor.
Ambele persoane implicate în accident au fost testate de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
Cercetările sunt continuate sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Error