Un cetăţean din comuna Perișoru a descoperit pe câmp, pe marginea unui şanţ mai multe elemente de muniţie rămasă neexplodată și a semnalat autorităților pericolul prin 112

 BOMBE În data de 10.07.2014, ora 12.05, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să se deplaseze în localitatea Perișoru, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul mai multor proiectile explozive și perforante de diferite calibre (trei proiectile perforante de calibrul 100 mm.; două proiectile perforante de tip trasor de calibrul 75 mm.; două proiectile explozive de calibrul 45 mm.; un proiectil exploziv de calibrul 75 mm. și alte 16 elemente de muniție din compunerea altor proiectile).
Respectivele elemente de muniţie au fost descoperite pe marginea unui şanţ (în câmp, pe un teren aparţinând domeniului public al localităţii) de către un cetăţean, Nelu D., din localitatea Perișoru, care le-a observat când trecea prin zonă.
Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia specialiştilor din cadrul echipajului pirotehnic.
Specialiştii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat rapid la locul solicitării, au intervenit prompt cu o autospecială şi au ridicat proiectilele și celelalte elemente de muniție, pe care le-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Error