SocialStiri

Transport ilegal de peşte, depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa

COMUNICAT DE PRESĂ

11.04.2019

 

Transport ilegal de peşte, depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Olteniţa au depistat un cetățean român care transporta în portbagajul autoturismului aproximativ 65 kg peşte, fără a avea documente de provenienţă.

 

          În data de 10.04.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa – judeţul Călăraşi au procedat la oprirea unui autoturism marca Ford Galaxy pe raza localităţii Spanţov. Acesta era condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza judeţului Călăraşi.

În urma controlului autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia aproximativ 65 kg de peşte din specii diferite, pentru care bărbatul nu deţinea documente de provenienţă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte,  faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit. h din OUG nr. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.