Social

Transport ilegal de peşte, depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Olteniţa au depistat un cetățean român care transporta în portbagajul autoturismului aproximativ 90 kg peşte, fără a avea documente de provenienţă.

 

          La data de 17.04.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa, judeţul Călăraşi, au desfăşurat acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol.

Astfel, s-a procedat la oprirea unui autoturism marca DACIA LOGAN  pe raza localităţii Grădiştea. Acesta era condus de un bărbat în vârstă de 56 de ani, domiciliat pe raza judeţului Călăraşi.

În urma controlului autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, aproximativ 90 kg peşte din specia novac, pentru care bărbatul nu deţinea  documente de provenienţă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte,  faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit. h din OUG nr. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.