Social

ŢIGARETE CONFISCATE DE POLIŢIŞTI

TRAFIC TIGARI

Poliţiştii din Olteniţa, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au ridicat peste 55.000 de ţigarete în urma percheziţiilor efectuate astăzi dimineaţă, în judeţele Călăraşi şi Giurgiu, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă.
La data de 21 ianuarie 2016, poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Olteniţa, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în comuna Luica, judeţul Călăraşi, şi în comuna Stoeneşti, judeţul Giurgiu.
La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Biroul de Investigaţii Criminale Olteniţa, Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani, fiind sprijiniţi de poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 55.560 de ţigarete fără marcaj fiscal, provenite din Republica Moldova.
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false şi contrabandă.
Activităţile au beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.