Social

SIGURANŢA CETĂŢENILOR – PRIORITATE A POLIŢIŞTILOR

SIGURANŢA CETĂŢENILOR – PRIORITATE A POLIŢIŞTILOR
politiaPoliţişti efectuează activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În noaptea de 06 februarie 2016, poliţiştii din Călăraşi au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, activităţi în timpul cărora au constatat 4 infracţiuni şi au aplicat 188 sancţiuni contravenţionale.

Au fost constatate 4 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 3 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Au fost aplicate 188 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 60.000 lei.
Dintre acestea, 29 au vizat sancţionarea actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, 2 sancţiuni fiind aplicate conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

În urma acţiunilor desfăşurate de poliţştii rutieri pentru siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi omeneşti, prin prevenirea accidentelor de circulaţie, au fost aplicate 137 sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 8 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

Exemple:

– În noaptea de 06/07 februarie 2016, au depistat pe strada Aleea Centralei din municipiul Călăraşi, pe A. Cristian, de 29 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.
Poliţiştii au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
– În seara de 6/7 februarie 2016, poliţiştii au identificat raza comunei Modelu, pe T. Florin, de 32 ani, din comuna Modelu, în timp ce conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Acţiunile de acest gen vor fi efectuate, în continuare, pentru menținerea, asigurarea ordinii publice şi creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.