Social

BULETIN DE PRESĂ

 

 
politia arestariPercheziţii la persoane bănuite de furt de cablu telefonic / trei bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti

La data de 04 februarie 2015, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Călăraşi, Poliției Orașului Lehliu Gară şi Secției 7 Dor Mărunt, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi au efectuat 7 percheziţii domiciliare pe raza localităţii Răzvani, la persoane bănuite de furt de cablu telefonic.
În fapt, în cursul lunii ianuarie 2016, trei bărbaţi au fost prinşi de poliţişti în timp ce transportau cu o autoutilitară 114 kg de înveliş metalic din plumb provenit de la cablu telefonic şi 30 kg de sârmă din cupru, componentele pe care intenţionau să le valorifice la un centru de fier vechi.
Din cercetări a reieşit că, la data de 06 ianuarie 2016, cele trei persoane ar fi sustras cabluri subterane ale unui reţele de telefonie, de pe raza comunei Independenţa.
În continuarea activităţilor desfăşurate, poliţiştii au dispus ieri măsura reţinerii lui S. Marius, de 27 ani, I. Viorel, de 41 ani, şi M. Viorel, de 41 ani, toţi din satul Răzvani, judeţul Călăraşi.
Persoanele bănuite de furt calificat au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi cu propunere de arestare preventivă.

Bănuit de furt din anexă, reţinut de poliţiştii din Călăraşi

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au reţinut, la data de 04 februarie 2016, un bărbat de 29 ani, din Călăraşi, care ar fi sustras obiecte metalice din anexa unei societăţi comerciale din localitate.
Din cerecetările efectuate, a rezultat că P. Mădălin a pătruns fără drept, în noaptea de 02/03 februarie 2016, în magazia unei unităţi economice de pe strada Varianta Nord, de unde ar fi sustras diverse componente metalice, creând un prejudiciu de 10.000 lei.

Investigaţiile efectuate de poliţişti au condus la identificarea cu operativitate a persoanei bănuite, o serie din obiectele sustrase fiind recuperate de la un centru de achiziţii deşeuri metalice.
P. Mădălin a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând să fie prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, cu propunere de arestare preventivă.

Călăraşi – acţiune de verificare a modului de asigurare a pazei la societăţile comerciale

La data de 03 februarie 2016, poliţiştii de ordine publică au organizat o acţiune pe timpul nopții, pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale asigurate cu pază, de pe raza municipiului Călăraşi.
Au fost verificate 3 societăţi comerciale de pază și protecție şi alte 28 de unităţi economice, fiind controlaţi 39 de agenţi de pază.
Poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, valoarea amenzilor fiind de 5500 lei.
Exemple: patru agenţi de pază, care au fost depistaţi în timp ce dormeau în timpul serviciului sau nu aveau dotarea necesară efectuării serviciului, au fost sancţionaţi de poliţişti cu amenzi în valoare de 100 lei fiecare.

Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, constatate de poliţişti

În ziua de 04 februarie 2016, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Dor Mărunt s-au sesizat cu privire la faptul că pe DN 3A, la ieşirea din localitatea Dor Mărunt, a avut loc un accident de circulaţie soldat doar cu pagube materiale.
Din verificările efectuate a reieşit că T. Florin, de 24 ani, a condus un autoturism dinspre Lehliu Gară către Drajna , a părăsit partea carosabilă şi a distrus gardul unei locuinţe.
Conducătorul, care emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 04/05 februarie 2016, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Politie Rurală Olteniţa au depistat, pe DN 31, în comuna Spanţov, pe M. Ionuţ, de 22 ani, din comuna Ulmeni, care conducea un autoturism, deşi nu posedă permis de conducere şi avea o concentraţie alcoolică de 0,65 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au demarat cercetările în ambele cazuri sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Călăraşi – accident rutier uşor

În seara de 04 februarie 2016, P. Nicolae, de 36 ani, a condus un autoturism pe strada Prelungirea Bucureşti, din Călăraşi, şi, pe fondul neacordării de prioritate, a accidentat pe D. Doina, de 46 ani, din Călăraşi, care traversa strada prin loc marcat şi semnalizat pentru trecerea de pietoni.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului, care a fost transportat la spital.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, puse în aplicare de poliţişti

La data de 04 februarie 2016, poliţişti din cadrul Seriviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi posturilor de poliţie Frumuşani şi Dorobanţu, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, au pus în aplicare 4 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.
Cele patru persoane, condamnate de Judecătoria Olteniţa, respectiv de Judecătoria Slobozia, la pedepse de câte 2 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie sau introducerea de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar, au fost încarcerate în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepselor.