ŞI TU POŢI DEVENI POLIŢIST!

 

politia 1Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi desfăşoară Campania „Şi TU poţi deveni POLIŢIST”, care are ca scop promovarea, în rândul elevilor de liceu din judeţul Călăraşi, a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a unităţilor de învăţământ specializate – şcolile de agenţi de poliţie şi Academia de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti.

Campania a fost demarată la nivel naţional, urmând să se deruleze în perioada aprilie – iunie şi septembrie – decembrie 2015.

În cadrul activităţilor ce vor fi derulate, poliţiştii le vor prezenta elevilor oportunităţile oferite de statutul de elev/student al unităţilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv cele din punct de vedere social (asigurare cazare, masă, echipament, asistenţă medicală gratuite, asigurarea unui loc de muncă la absolvire).
Elevii vor afla care sunt programa şcolară, dotările instituţiile de învăţământ, alinierea acestora la standardele UE, condiţiile de recrutare, înscriere şi de admitere.

Poliţişti din cadrul structurilor de management resurse umane, analiză şi prevenire a criminalităţii, cele de relaţii publice, precum şi poliţişti de la formaţiunile operative care vor prezenta activităţile specifice ce sunt de interes pentru participanţi.

Poliţistul este un funcţionar public civil, cu statut special, înarmat, ce poartă, de regulă, uniformă, şi exercită atribuţiile stabilite prin lege.

Exercitarea profesiei de poliţist implică, prin natura sa, îndatoriri şi riscuri deosebite. Profesia poate fi exercitată doar de către persoana care a dobândit această calitate, în condiţiile legii. Poliţiştii provin, de regulă, din rândul absolvenţilor instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Error