PublicitateSocial

Arme şi muniţie, confiscate de poliţişti de la un deţinător ilegal

 

armePoliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi s-au sesizat din oficiu, în baza datelor obţinute, şi au identificat pe un bărbat de 48 ani, din comuna Ulmu, judeţul Călăraşi, care ar fi deţinut ilegal arme cu gaz, cu aer comprimat şi arme de vânătoare, precum şi muniţia aferentă. Acesta este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

La data de 21 aprilie 2015, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului, de pe raza comunei Ulmu, unde au fost găsite două arme de vânătoare cu alice, o armă cu aer comprimat şi alta cu gaz, trei pistoale neletale şi muniţie.
Din investigaţiile efectuate, s-a constatat că acesta ar fi achiziţionat din Republica Bulgaria două dintre pistoalele neletale, pe care le-ar fi introdus ilegal pe teritoriul României.
Dreptul de deţinere, port şi folosire a armelor i-a fost anulat de poliţiştii din Călăraşi, încă din cursul lunii martie 2015, bărbatul nerespectând obligaţia de a depune armele şi muniţia la un armurier autorizat.
Arme şi muniţie, confiscate de poliţişti

Toate armele şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi expertizate balistic pentru stabilirea categoriei din care fac parte.