RADIO TV OLTENITA
Social

„SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII” – PREVENIREA VIOLENȚEI ÎN FAMILIE–

„SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII

– PREVENIREA VIOLENȚEI ÎN FAMILIE–

 

În cea de-a patra zi a „Săptămânii prevenirii criminalități”, polițiștii au continuat activitățile preventive, tema acestei zile fiind prevenirea infracţiunilor comise cu violență, cu accent pe prevenirea violenței în familie.

Astfel, polițiștii de prevenire a criminalității  și cei de ordine publică au fost alături de elevii din cadrul unităților de învățământ pentru identificarea principalelor probleme din domeniul prevenirii și combaterii violenței împotriva copiilor și a femeilor, sensibilizarea  comunității cu privire la protejarea și apărarea drepturilor acestora, a valorilor familiale, dar și identificarea celor mai potrivite metode pentru a preveni violența în familie.

 

Polițiștii au fost întâmpinați de elevi cu desene, tinerii au reușit să transpună în mod artistic viziunea proprie cu privire la fața întunecată a violenței domestice.

 

Copiii au surprins și creat, cu ajutorul culorilor, imagini cu impact emoțional, conținând mesaje pătrunzătoare, care promovează nonviolența și încurajează la o atitudine împotriva violenței în familie.

Au fost discutate cu precădere subiecte privind violența în mediul familial, identificarea formelor de violență, cauzele, efectele, modalități de semnalare și rolul instituțiilor implicate în soluționarea cazurilor de violență intrafamilială.

Tot astăzi, polițiștii au fost alături de membrii Clubului Pensionarilor din Călărași, scopul activității fiind informarea acestora cu privire la măsurile de autoprotecție ce trebuie adoptate pentru a nu deveni victimele infracțiunilor săvârșite cu violență.