REŢINUŢI PENTRU ABUZ ÎN SERVICIU ŞI INFRACŢIUNI ECONOMICE

 

politia 3Poliţiştii din Călăraşi au probat activitatea infracţională a 5 persoane, bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 545.000 de lei, prin abuz în serviciu şi infracţiuni economice. 2 dintre cei în cauză au fost reţinuţi.

La data de 30 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au probat activitatea infracţională a cinci persoane din comuna Săruleşti, bănuite de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals sub semnătură privată, fals în înscrisuri şi înşelăciune.

În fapt, în perioada 2009-2012, un bărbat, de 60 de ani, din comuna Săruleşti, judeţul Călăraşi, în calitate de funcţionar public, ar fi acceptat facturi, situaţii şi centralizatoare de lucrări false, în baza cărora instituţia din care făcea parte ar fi plătit nejustificat 545.517 de lei, reprezentând lucrări neexecutate sau bunuri nelivrate şi nefolosite în investiţiile respective.

Prin aceste mijloace, o societate comercială a unui alt bărbat, de 63 de ani, din comuna Săruleşti, judeţul Călăraşi, ar fi obţinut foloase materiale necuvenite, cauzând instituţiei publice un prejudiciu de 545.517 de lei.

În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor deţinute de cei în cauză, în cuantum de 224.103 lei.

Alte trei persoane sunt cerecetate, în acelaşi dosar, de poliţişti pentru săvârşirea de infracţiuni economice, prin care ar fi facilitat comiterea infracţiunilor de către cei doi.

La data de 30 iunie a.c., cei doi bărbaţi au fost reţinuţi, de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi urmând a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Error