Intervenție la incendiu de plante furajere la o gospodărie din localitatea Valea Stânii

INCENDIUBULETIN INFORMATIV

 

Un echipaj de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești a intervenit timp de aproximativ două ore pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea extinderii arderii la locuinţa proprietarului

Pompierii au acționat eficient, lichidând incendiul în limitele găsite, fiind astfel posibilă salvarea locuinţei şi a mai multor bunuri materiale în valoare de 60.000 de lei
În data de 30.06.2015, ora 16.13, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au fost solicitați să acţioneze în localitatea Valea Stânii, comuna Luica, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui depozit de plante furajere aflat într-o gospodărie, proprietate privată, aparținând lui Gheorghe D.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul a două căpiţe mari de lucernă şi a magaziei de lemne, existând pericol de extindere la casa proprietarului şi la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte în vederea igienizării, l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt şi astfel a fost posibilă extinderea arderii la căpiţele de lucernă.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acționând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore.
În urma incendiului au ars două căpiţe de plante furajere (aproximativ 7500 kg lucernă) şi circa 1000 de kg lemne de foc, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 3000 de lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă și la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei.
Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plutonier adjutant. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 0723208850

Error