RADIO TV OLTENITA
Social

Reținut de polițiști pentru violență în familie

BULETIN DE PRESĂ

Reținut de polițiști pentru violență în familie

 

Un bărbat bănuit de violență în familie a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști.

În ziua de 04 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Cuza Vodă, județul Călărași, care pe fondul unui conflict spontan și-ar fi agresat fizic soția.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, față de acesta fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

 

***

 

VIOLENŢA ÎN FAMILIE SE MANIFESTĂ SUB URMĂTOARELE FORME:

 

violența verbală adresarea printr-un limbaj jignitor, brutal, precum utilizarea de insulte, amenințări, cuvinte și expresii degradante sau umilitoare.

violența psihologică impunerea voinței sau a controlului personal, provocarea de stări de tensiune și de suferință psihică în orice mod și prin orice mijloace, violență demonstrativă asupra obiectelor și animalelor, prin amenințări verbale, controlul vieții personale, acte de gelozie, constrângeri de orice fel.

violența fizică – vătămarea corporală ori a sănătății prin lovire, îmbrâncire, trântire, tragere de păr, înțepare, tăiere, ardere, strangulare, mușcare, în orice formă și de orice intensitate, prin otrăvire, intoxicare, precum și alte acțiuni cu efect similar.

violența sexuală agresiune sexuală, impunere de acte degradante, hârțuire, intimidare, manipulare, brutalitate în vederea întreținerii unor relații sexuale forțate, viol conjugal.

violența economică interzicerea activității profesionale, privare de mijloace economice, inclusiv lipsire de mijloace de existență primară, cum ar fi hrană, medicamente, obiecte de primă necesitate, acțiunea de sustragere intenționată a bunurilor persoanei, interzicerea dreptului de a poseda, folosi și dispune de bunurile comune, control inechitabil asupra bunurilor și resurselor comune, refuzul de a susține familia, impunerea de munci grele și nocive în detrimentul sănătății, inclusiv unui membru de familie minor, precum și alte acțiuni cu efect similar.

 

 

Dosar penal întocmit de polițiștii rutieri 

 

Polițiștii rutieri desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea  gradului de siguranță a participanților la trafic.

În ziua de 04 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași – Biroul Rutier au depistat în localitate, un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Modelu, județul Călărași, în timp ce conducea un autovehicul, deși consumase alcool.

La testarea cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,19 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.