Social

Acțiune a polițiștilor pentru siguranța alimentară

BULETIN DE PRESĂ

Acțiune a polițiștilor pentru siguranța alimentară

În urma unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din piețe, târguri și oboare, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 94.000 de lei.

La data de 05 septembrie a.c., polițiștii au desfășurat o acțiune ce a vizat modul de achiziție și comercializare a produselor alimentare destinate consumului populației.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 94.790 de lei.

Din totalul amenzilor, 6 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 2 la O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 3 la alte acte normative.

Totodată, a fost confiscată suma de 640 de lei, reprezentând contravaloare legume, fructe și pâine, fără documente legale de proveniență.

 

Bărbat, cercetat de polițiști

 

În ziua de 05 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au oprit pentru control în localitate, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Spanțov, județul Călărași.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere.

Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis.